Ki a főnök egy esküvőn? Sokan nem gondolják ezt végig!

Egy esküvőt végig szervezni nem könnyű dolog. Egyrészt időigényes, másrészt sok anyagi vonzata van, tehát valakinek át kell látni az egészet. Ez a gyakorlatban úgy történik, hogy az egyik szülő kézbe veszi a dolgokat kénytelen-kelletlen. Vagy a pár. Mindenesetre nem hálás feladat és nem nagyon lehet szenvedéllyel, örömtől repesve csinálni! Mert tele van ismeretlen dolgokkal, meglepetésekkel. A lényeg, hogy a hozzátartozók előtt kinyílik lassan, hogy ez bizony egy végeláthatatlan anyagi természetű folyamat és hol itt, hol ott, álljt kell parancsolni. Végül néhány dolog félre is sikerül néhol, vagy legalábbis félbemarad. Megértek minden ilyen szülőt és párt, én is csináltam, és időről időre belefolyok, az esküvői párok belevonnak a problémáikba. És akkor még hátravan a legnagyobb attrakció! A Nagy Nap! Ahol a puding próbája, az evés-ivás-mulatás következik!
A nagy napon pedig lenni kell egy főnöknek, aki aztán mindent leellenőriz és helyretesz, elindít, folyamatában végig kiséri a napot és bevégezteti! No, de ki legyen ez az ember?

Ki a főnök egy esküvőn?


A legtöbben megbíznak egy vőfélyt, vagy egy ceremóniamestert. Vagy az egyik apukát. Vagy egy talpraesett anyukát. Szintén nem hálás dolog rokonra bízni ezt, így gyakran a vőlegény veszi át ezt a szerepet.
Az én tapasztalatom viszont más. Akit mindenki elfogad szigorú és megfellebbezhetetlen főnöknek, az a menyasszony! Neki minden esetben megnyílnak a zárt kapuk, neki mindenki igyekszik teljesíteni feladatát. Gikszerek esetén a menyasszonnyal nem szívesen húz ujjat senki! Megfigyeltem, hogy nem baj, ha mindent más csinál, elég, ha mindenki a menyasszonyra hivatkozik, hogy remélik, majd neki is tetszik. Ez egy olyan varázsszó, amely minden szolgáltatót érzelmileg megérint. Mert senki sem szeretne összeveszni a nagy nap legszebbjével, a legfontosabb személlyel! A vőfélyt nem nagyon veszik komolyan, hiszen az ugyanolyan halandó szolgáltató. A szülőket még úgysem, hiszen rájuk sütik, hogy nem értenek hozzá, a rokonokat csak ugribugri fontoskodóknak tekintik. A vőlegényt pedig… úgy gondolják, hogy neki meg lehet magyarázni mindent. Pláne, ha már minden jócskán ki van fizetve, a szerződések alá vannak írva…Meg különben is, az idő megy, rohan, mindjárt vége a napnak! Tehát essünk túl, haladjunk tovább a hibákon..-gondolják a szolgáltatók. Ám ha a menyasszony megy be a konyhára, ha ő kíván szólni a zenészhez, ha ő üzen… az már nagyon súlyos dolog. Azt már mindenki komolyra veszi, és összeszedi magát!
Tehát ne feledd: a főnök az esküvőn csak egy ember lehet: a menyasszony! Akkor nem lesz baj! Ezt meg kell értetni vele és úgy is kell viselkedni, hogy meg tudjon felelni aznapi tisztségének!
Persze, vigyázni kell, hogy nehogy elbízza magát! Ez a szerep csak legfeljebb hajnali 1-ig él! Utána már minden felelősség közös az ifjú férjjel!

Nézd meg esküvői ajánlatunkat